Tбmogassuk Kovalik Balбzs operai munkбssбgбt! sign now

NYНLT LEVЙL


Kovalik Balбzs a Magyar Бllami Operahбz művйszeti igazgatуja megbнzatбsa 2010. jъnius 30-бn lejбrt. Egy frissen megjelent kormбnyhatбrozat йrtelmйben a lejбrу szerződйseket nem lehet meghosszabbнtani.

Kovalik Balбzs az egyetlen nemzetkцzileg ismert йs elismert magyar operarendező, legutуbbi munkбjбt a nйmet sajtу нgy jellemezte: ьstцkцs az operajбtszбs egйn. Kovalik 1991-től rendezőasszisztenskйnt kezdett az Operahбzban, 1993-tуl a mьncheni Bayerische Theaterakademie August Everding / Hochschule fьr Musik rendező szakos hallgatуja, diplomбs operarendező. 1995-ben szegedi Turandot-rendezйsйvel berobbant a magyar zenйs-szнnhбzi kцztudatba. 1997-től 2009-ig a Liszt Ferenc Zeneművйszeti Egyetem opera tanszakбnak tanбra, 2003 уta a Budapesti Őszi Fesztivбl, 2007. jъlius 1-től a Magyar Бllami Operahбz megbнzott művйszeti igazgatуja. Munkбssбga sorбn rengeteget tett az ъj kцzцnsйgrйteg йs előadуk kinevelйsййrt, a kortбrs művйszetйrt. Olyan magyar szerzők operбit interpretбlta itthon йs kьlfцldцn, mint Ligeti Gyцrgy, Eцtvцs Pйter, Szokolay Sбndor йs Sбri Jуzsef. Kovalik Balбzs az Ьstцkцs, a Nбdasdy Kбlmбn-, a Vбmos Lбszlу-dнj, az AEGON művйszeti tбrsdнj йs a Magyar Kцztбrsasбgi Йrdemrend lovagkeresztjйnek birtokosa, 2000-ben az első Orbбn-kormбny idejйn lett йrdemes művйsz. 2009-ben Mьnchenben, a Bayerische Staatsoper-ben bemutatott Bohйmйlet rendezйse a legjobb előadбs dнjбt nyerte el. A 2001-es millenniumi esemйnysorozat keretйben bemutatott Szokolay Sбndor: Vйrnбsz rendezйsйt 2004-ben Amszterdamban, legutуbb pedig 2010. бprilisбban Karlsruhйban vitte уriбsi sikerre. Munkбssбgбra az egйsz nemzet bьszke lehet, hiszen a bartуki hagyomбnyok alapjбn kйpviseli a magyar zenйt, a magyar művйszetet idehaza йs kьlfцldцn egyarбnt.
Jъlius 1-től Kovalik Balбzs mбr nem a Magyar Бllami Operahбz művйszeti igazgatуja. Csьtцrtцktől a hбznak nincs felelős művйszeti vezetője.
Kйrjьk a Magyar Бllami Operahбz felelős fenntartуit, hogy az előző kormбny kulturбlis adminisztrбciуjбnak figyelmetlensйgйből, illetve az emlнtett kormбnyhatбrozat intйzkedйsйből adуdу helyzetet mielőbb orvosolja, hiszen elfogathatatlan, hogy akбr rцvid időre művйszeti vezetйs nйlkьl maradjon az orszбg egyik legjelentősebb, ma mбr nemzetkцzileg is jegyzett intйzmйnye. A Kovalik Balбzs йs munkatбrsai бltal előkйszнtett 2010/11-es йvad megvalуsнtбsa йs az aktuбlis művйszeti feladatok ellбtбsa elkйpzelhetetlen az ő szemйlye nйlkьl, hiszen tцbbek kцzцtt neki is kцszцnhető az elmъlt йvekben az Operahбz jelentős művйszeti fejlődйse.
Remйljьk, hogy az ъj kormбny kulturбlis vezetйse nem kнvбnja kormбnyhatбrozatokkal ellehetetlenнteni az Operahбz folyamatos йs hosszъ tбvъ műkцdйsйt, йs nem engedi, hogy a művйszeti kйrdйsek a mindenkori aktuбlpolitika jбtszуterйvй silбnyuljanak.

Tisztelettel vбrjuk az Operahбz tovбbbi fejlődйsйt йs kiszбmнthatу műkцdйsйt biztosнtу megoldбst.
Vбrjuk a magyar operakultъra fennmaradбsбt йs Kovalik Balбzs tovбbbi operahбzi munkбssбgбt tбmogatуk egyetйrtő alбнrбsбt!


Budapest, 2010. jъnius 29.

Sign The Petition

OR

If you already have an account please sign in, otherwise register an account for free then sign the petition filling the fields below.
Email and the password will be your account data, you will be able to sign other petitions after logging in.

Privacy in the search engines? You can use a nickname:

Attention, the email address you supply must be valid in order to validate the signature, otherwise it will be deleted.

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Shoutbox

Who signed this petition saw these petitions too:

Sign The Petition

OR

If you already have an account please sign in

Comment

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Goal
0 / 100

Latest Signatures

No one has signed this petition yet

Marcie HuynhBy:
WorkIn:
Petition target:
Vass Lajos, Szőcs Gйza, Rйthelyi Miklуs, Halбsz Jбnos, Nemzeti Erőforrбs Minisztйriuma

Tags

No tags

Share

Invite friends from your address book

Embed Codes

direct link

link for html

link for forum without title

link for forum with title

Widgets