ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Έχοντας πληροφορηθεί όσα γράφονται και ανακοινώνονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εναντίον του Αγίου Όρους και της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και έχοντας προσωπική εμπειρία του Αγιορείτικου πνεύματος είτε ως επισκέπτες της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου είτε ως αποδέκτες της αγάπης τους κατά τις εκάστοτε εξόδους τους στον κόσμο :

- Εκφράζουμε την έντονη και ειλικρινή διαμαρτυρία μας για τις απαράδεκτες, και χυδαίες επιθέσεις που υφίστανται τόσο συνολικά η Αγιορείτικη Κοινότητα όσο και προσωπικά οι μοναχοί της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

- Καταδικάζουμε το δημόσιο διασυρμό και τους διωγμούς των Μοναχών, χωρίς καν να έχουν ακουστεί οι απόψεις και θέσεις τους. Στηλιτεύουμε τις συνεχείς και καθημερινές προσβλητικές και ασεβείς αναφορές σε βάρος των Μοναχών. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο πνευματικός ρόλος και η ιδιότητά τους δεν τους επιτρέπει να απαντούν και αυτό γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης.

- Λυπούμαστε βαθύτατα για την αδικία που υφίστανται οι Μοναχοί του Αγίου Όρους και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου ειδικότερα όταν πληροφορούμαστε εξωπραγματικά και φανταστικά γεγονότα από διάφορα πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν ούτε καν την ελαχίστη γνώση ως προς το πραγματικό πνευματικό, ιεραποστολικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό και εθνικό τους έργο και το καθήκον που υπηρετούν επί εκατοντάδες έτη για τη διατήρηση της Ορθοδοξίας.

- Εκφράζουμε ταπεινά τη βαθιά και ανιδιοτελή συμπαράστασή μας προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στην επίθεση που δέχονται για την αμφισβήτηση μακραίωνων τίτλων, έγγραφων, εισηγήσεων νομομαθών, δικαστικών αποφάσεων και νομοθετικών πράξεων που επανειλημμένα έχουν κατοχυρώσει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματά τους.

- Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις αυτές ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου συκοφάντησης του μοναχισμού και της Ορθόδοξης πίστης μας από ποικίλα συμφέροντα. Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούμε αδρανείς να απαξιώνονται αξίες και δόγματα διελθόντα ακλόνητα επί εκατοντάδες έτη ως στυλοβάτες της Ορθοδοξίας, τα οποία ούτε η Τουρκοκρατία δεν κατάφερε να ανατρέψει.

- Θέλουμε ειδικά να σταθούμε στον τρόπο που παρουσιάζεται ο ηγούμενος Εφραίμ από τα ΜΜΕ και να τονίσουμε ότι όλα αυτά που λέγονται ή υπονοούνται δεν έχουν καμία σχέση με την προσωπικότητα και τη δράση του.
Η προσπάθεια στέρησης της περιουσίας των Ιερών Μονών αποβαίνει αποκλειστικά σε βάρος του κοινωφελούς πνευματικού, ιεραποστολικού, κοινωνικού, φιλανθρωπικού, πολιτιστικού και εθνικού τους έργου.

Σήμερα υψώνουμε τη φωνή μας για να σπάσουμε το φράγμα της απομόνωσης και να φτάσει η αλήθεια σε κάθε πολίτη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να συμπαρασταθούμε στον διωκόμενο μοναχισμό και εργαζόμαστε με πίστη και καρτερία για την υπεράσπιση των αξιών του Αγίου Όρους και την τελική ηθική δικαίωση.

Sign The Petition

OR

If you already have an account please sign in, otherwise register an account for free then sign the petition filling the fields below.
Email and the password will be your account data, you will be able to sign other petitions after logging in.

Privacy in the search engines? You can use a nickname:

Attention, the email address you supply must be valid in order to validate the signature, otherwise it will be deleted.

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Shoutbox

Who signed this petition saw these petitions too:

Sign The Petition

OR

If you already have an account please sign in

Comment

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Goal
0 / 1000

Latest Signatures

No one has signed this petition yet

Corinne LeeBy:
FoodIn:
Petition target:
Anyone

Tags

No tags

Share

Invite friends from your address book

Embed Codes

direct link

link for html

link for forum without title

link for forum with title

Widgets