Semnati pentru demiterea lui Adrianu Streinu Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii sign now

Semnati pentru demiterea lui Adrianu Streinu Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii

Dragi romani,

Adrian Streinu Cercel, medic roman aflat de multi ani in slujba marilor companii de productie si distributie de medicamente, este de cateva luni secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

De ani de zile, Adrian Streinu Cercel este "stapanul absolut" al licitatiilor pentru achizitia medicamentelor pentru bolnavii de SIDA. De ani de zile, licitatiile pentru achizitia de medicamente prin Programul National anti HIV sunt aranjate de Adrian Streinu Cercel, in favoarea unor producatori si distribuitori care ii platesc in schimb sute de mii de euro anual. Astfel, toata lumea medicala cunoaste relatia "speciala" a lui Streinu Cercel cu diribuitorul de medicamente Relad, principalul beneficiar al acestor licitatii aranjate.

In anii 2006-2007, isteria gripei aviare l-a gasit pe Adrian Streinu Cercel drept "guru" al strategiei de aparare impotriva gripei aviare, strategie care a "obligat" Romania sa achizitioneze milioane de doze de Tamiflu, care au ramas neutilizate. Evident ca supralicitarea pericolului gripei aviare a avut scopul de a favoriza firma producatoare a Tamiflu, in schimbul incasarii unor spagi de sute de mii de euro de catre Adrian Streinu Cercel si "partenerul" sau in lupta anti-gripa aviara, Gheorghe Flutur.

Odata numit secretar de stat in MS, Adrian Streinu Cercel a facut ceea ce stie el cel mai bine: a creat o noua isterie, cea a gripei porcine. In spatele acestei isterii a aranjat impreuna cu prietenii sai de la Relad, achizitia a 1 milion de doze de vaccin produs de Glaxo, desi Institutul Cantacuzino lucra la vaccinul romanesc. Oprit in ultimul moment, Strainu Cercel a inventat o alta scuza pentru macar 500 mii de doze de vaccin Glaxo: sa vaccinam copiii. Din pacate, a fost din nou prins cu minciuna: vaccinul Glaxo nu era testat pe copii.

Dupa doar o luna de liniste, secretarul de stat Streinu Cercel a folosit din plin moartea actorului Toni Tecuceanu pentru a genera un nou episod de isterie. Asta desi nu exista probe care sa ateste clar ca Tecuceanu a murit de gripa porcina. Primele doua teste facute in timpul internarii actorului au fost negative, abia al treilea a iesit pozitiv, dar asta dupa cateva zile de la internare, ceea ce ridica semne de intrebare privind integritatea celei de-a treia probe. In aceste conditii medicii legisti nu au putut indica virusul pandemic drept cauza a pneumoniei care l-a ucis pe actor.

In spatele isteriei generate de moartea lui Toni Tecuceanu ascunde o noua incercare a lui Streinu Cercel de a face afaceri pe spatele bolnavilor. prin acest nou episod de isterie, Streinu Cercel incearca sa amplifice cererea de vaccin, astfel incat sa convinga Guvernul ca Institutul Cantacuzino nu face fata cererii... si tocmai de aceea trebuie sa se permita importul de vaccin, vanzarea prin farmacii a acestuia, pe baza de reteta gratuita. Din nou, Glaxo va plati serviciile "Profesorului" Streinu Cercel cu sute de mii de euro.

Nimic nu il opreste pe acest manipulator: ii obliga pe medici, asistente, infirmiere sa se vaccineze, chiar daca vaccinul nu este suficient testat; vaccineaza copii intre 6 si 16 ani, desit toate tarile europene inca nu vaccineaza copiii pentru ca nu au siguranta ca vaccinul nu are efecte secundare grave; si e gata sa-i oblige pe toti functionarii sa se vaccineze. Toate pentru ca cererea de vaccin sa fie mai mare decat capacitatea de productie a Institutului Cantacuzino, astfel incat sa se apeleze la importul de vaccin. Relad e gata sa aduca vaccin anti-gripal la tot poporul.

Si pentru ca Adrian Streinu Cercel este de neoprit, si-a mai gasit niste bolnavi pe spatele carora sa castige bani: bolnavii de hemofilie. Printr-un ordin controversat, Ministerul Sanatatii va stabili preturile de decontare pentru produsele din plasma de care au nevoie hemofilicii, dar lista acestor produse contin doar produse Baxter si Novo Nordisk, eliminand practic producatorii ale caror preturi mai mici i-au facut castigatorii celor mai multe licitatii din ultimii ani. Baxter si Novo isi vor vedea piata eliberata de concurenta, basca preturile aprobate prin acel ordin, vor fi mult mai mari decat cele din alte tari ale UE. Din nou buzunarele lui Adrian Streinu Cercel se vor umple cu zeci de mii de euro din spaga de la Baxter si Novo.

Pentru toate cele de mai sus si pentru altele pe care le-a facut dar noi inca nu le-am aflat, cerem Premierului Emil Boc sa-l demita pe Adrian Streinu Cercel din functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

un grup de pacienti din Romania

Sign The Petition

OR

If you already have an account please sign in, otherwise register an account for free then sign the petition filling the fields below.
Email and the password will be your account data, you will be able to sign other petitions after logging in.

Privacy in the search engines? You can use a nickname:

Attention, the email address you supply must be valid in order to validate the signature, otherwise it will be deleted.

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Shoutbox

Who signed this petition saw these petitions too:

Sign The Petition

OR

If you already have an account please sign in

Comment

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Goal
50 / 100

Latest Signatures

 • 03 September 201550. Adrian I
  este colaborator la o conspiratie internationala
 • 25 July 201549. Nastase L
  impotriva manipularii in masa si dezinformarii
 • 08 May 201548. Iulian Webb
  I support this petition
 • 19 April 201547. Dumitru M
  В
 • 25 October 201446. Petre R
  I support this petition
 • 30 August 201445. Zidaroiu D
  I support this petition
 • 10 December 201344. Viorel M
  I support this petition
 • 19 November 201343. Oana Z
  I support this petition
 • 08 November 201342. Stanescu C
  rusine!
 • 17 September 201341. Bocskai C
  I support this petition
 • 05 September 201340. Mircea Rubio
  jos cu hotii!
 • 16 July 201339. Chivu N
  I support this petition
 • 04 July 201338. Marius Paul
  Nu numai sa fie demis dar sa plateasca tot ce s-a cheltuit degeaba. Numai simpla demitere nu este de ajuns.
 • 15 June 201337. Plesea Jordan
  I support this petition
 • 09 May 201336. Dana Underwood
  I support this petition
 • 31 March 201335. Catalinmihail C
  I support this petition
 • 30 March 201334. Razvan Calhoun
  I support this petition
 • 24 December 201233. Adrian H
  I support this petition
 • 19 November 201232. Gabriela M
  I support this petition
 • 28 August 201231. Laura R
  I support this petition
 • 13 July 201230. Neacsu E
  jos dictatura cu faюг democraticг !
 • 19 May 201229. Radu P
  В
 • 05 May 201228. George Danielc
  I support this petition
 • 23 February 201227. Oprea A
  I support this petition
 • 17 December 201126. Costel S
  Huo! Ati vandut tara, nemancatilor!
 • 07 October 201125. Hoanca L
  no
 • 26 August 201124. Mihai Khan
  I support this petition

browse all the signatures

Tags

No tags

Share

Invite friends from your address book

Embed Codes

direct link

link for html

link for forum without title

link for forum with title

Widgets