Petitie on-line pentru gratierea mamei condamnate pentru neplata pensiei alimentare sign now

Gardianul a luat decizia de a strвnge semnaturi on-line, in vederea gratierii AngelicaI Pвrvan, femeia condamnata la doi ani de inchisoarecu executare psentru neplata pensiei alimentare. Provestea incredibila a acestei mame a fost prezentata, in exclusivitate, in editia din 29 decembrie 2008. Femeia a divortat de fostul sot, alaturi de care are o fetita, iar la scurt timp, Angelica a fost actionata in judecata de catre acest barbat. Lucrurile nu s-au oprit aici, fostul sot facвndu-i si o plвngere penala la Parchet, pentru neplata pensiei alimentare. Pentru ca nu a avut bani sa plateasca, Angelica a fost condamnata la un an de inchisoare cu suspendare, numai ca fostul sot nu s-a multumit cu aceasta decizie a instantei. A facut o noua plвngere penala si, de aceasta data, instanta a condamnat-o la 2 ani de inchisoare cu executare. Angelica a aflat de aceste demersuri dupa sase ani, cвnd deja era prea tвrziu. Ea s-a recasatorit, s-a mutat intr-o alta localitate, unde si-a refacut viata. Pвna inr-o zi, cвnd politistii i-au batut la usa si au arestat-o. Ironia sortii a facut ca fostul sot al Angelicai sa decedeze, intre timp. Fetita careia nu a avut cu ce sa-i plateasca pensia alimentara a fost data in grija bunicii paterne, care traieste dinr-o pensie de 600 RON.
Singura sansa a Angelicai Pвrvan de a reveni alaturi de cei trei copii pe care ii are din noua casatorie este un decret de gratiere. Pe aceasta cale, Gardianul pune la dispozitie spre semnare o petitie on-line, in acest sens. Potrivit Legii 546/2002, privind gratierea si procedura gratierii, la art. 2 se specifica: Gratierea poate fi acordata individual, prin decret al Presedintelui Romвniei, potrivit art. 94 lit. d) din Constitutia Romвniei, sau colectiv, de catre Parlament, prin lege organica, conform art. 72 alin. (3) lit. g) din Constitutie. La art. 3, Legea precizeaza ca gratierea individuala se acorda la cerere sau din oficiu, numai dupa ramвnerea definitiva a hotarвrii de condamnare.


Sign The Petition

OR

If you already have an account please sign in, otherwise register an account for free then sign the petition filling the fields below.
Email and the password will be your account data, you will be able to sign other petitions after logging in.

Privacy in the search engines? You can use a nickname:

Attention, the email address you supply must be valid in order to validate the signature, otherwise it will be deleted.

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Shoutbox

Who signed this petition saw these petitions too:

Sign The Petition

OR

If you already have an account please sign in

Comment

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Goal
0 / 50

Latest Signatures

No one has signed this petition yet

Meagan TorresBy:
Culture and SocietyIn:
Petition target:
Catre presedintele Romвniei, Traian Basescu

Tags

No tags

Share

Invite friends from your address book

Embed Codes

direct link

link for html

link for forum without title

link for forum with title

Widgets