Nacionalka jemlje otrokom risanke! sign now

Nacionalna televizija naj bi z novim letom opustila večerno risanko, ob kateri so odračale generacije in generacije gledalcev Razlog: otroci naj bi bili krivi za premajhno gledanost TV dnevnika!!

Pred dobrim tednom so Slovenske novice poročale o nameri nacionalne televizije, da z novim letom opusti večerno risanko, tradicionalni večerni obred, ki smo ga otroci mnogih generacij doivljali s svojimi stari, preden smo bili zvečer poslani v posteljo. Domen Mal je v tekstu, objavljenem 5.9., zapisal, da risank ob 18.45 na TV SLO 1 po neuradnih virih ne bo več. "Protiotroki predlog", kot ga imenuje (in s čimer se popolnoma strinjamo), so baje izglasovali na predlog programske direktorice Mojce Menart, kljub nasprotovanju urednika otrokega programa Milana Dekleve.

Tako se je odločilo vodstvo RTVS, namesto 15 minutnega bloka risank pred dnevnikom, pa naj bi predvajali oddajo, najverjetneje kviz ali igro na srečo, ki naj bi pritegnila iri spekter ljudi (tako mladih kot starih), in to naj bi bilo zagotovilo, da bodo ljudje ostali pred TV ekrani tudi v času Dnevnika, s čimer bi lahko tekmovali z informativno oddajo na POP TV. Za otroke pa, so si verjetno mislili, bo e poskrbel računalnik, internet ali prana videokaseta, če si bodo hoteli pred spanjem ogledati risanko, ki so je bili vajeni.

Zakaj morajo biti torej otroci kaznovani, ker odgovorni na RTVS niso sposobni narediti informativne oddaje, ki bi imela zadovoljivo gledanost? Tradicija, ki jo poznamo e vrsto let, da po večerni risanki otroci odidejo v posteljo, stari pa si lahko v miru pogledajo TV Dnevnik (če si ga seveda elijo) bo s 1.1.2005 postal samo e spomin na dobre stare čase starejih generacij.

S peticijo elimo opozoriti odgovorne na RTVS da odločitvi - ukinitvi večerne risanke - močno nasprotujemo! Vsi, ki boste podpisali peticijo, pa vas naproam, da poljete tudi kaken mail svojim medijem (npr. Vikend Magazinu) in da razirite novico o peticiji tudi svojim prijateljem in znancem.
PUSTIMO OTROKOM NJIHOVE RISANKE!

Peticijo je napisala slovenska spletna stran SloCartoon.net, njej pa se pridruuje (in jo podpira) tudi AnimeSlovenija.org

Sign The Petition

OR

If you already have an account please sign in, otherwise register an account for free then sign the petition filling the fields below.
Email and the password will be your account data, you will be able to sign other petitions after logging in.

Privacy in the search engines? You can use a nickname:

Attention, the email address you supply must be valid in order to validate the signature, otherwise it will be deleted.

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Shoutbox

Who signed this petition saw these petitions too:

Sign The Petition

OR

If you already have an account please sign in

Comment

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Goal
0 / 50

Latest Signatures

No one has signed this petition yet

Milagros HigginsBy:
Politics and GovernmentIn:
Petition target:
RTVS

Tags

No tags

Share

Invite friends from your address book

Embed Codes

direct link

link for html

link for forum without title

link for forum with title

Widgets