MEMORANDUM PENTRU SALVAREA BUCURESTIULUI VERDE sign now


Constatand ca spatiul verde al Bucurestilor se diminueaza in fiecare an; constatand ca trecerile in proprietate privata a unor spatii din patrimoniul public au devenit o obisnuinta; observand ca parintii si copiii au din ce in ce mai putine optiuni pentru petrecerea timpului liber in natura; resimtind cotidian efectele poluarii cauzate de expozia parcului auto si favorizate de lipsa unor вplamani verziв adecvati; calculand ca, in ritmul actual, Bucurestii anilor 2020 vor fi un oras intesat de mari complexe imobiliare, dar lipsit de natura, FUNDATIA PENTRU APARAREA CETATENILOR IMPOTRIVA ABUZURILOR STATULUI propune organizatiilor non-guvernamentale, partidelor politice, Primariei Municipiului Bucuresti si Primariilor de sector un MEMORANDUM PENTRU SALVAREA BUCURESTIULUI VERDE.

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului, inainteaza Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, primariilor de sector, Consiliului General al Municipiului Bucuresti si consiliilor locale de sector prezentul memorandum prin care propunem ca spatiile verzi din Municipiul Bucuresti sa nu poata fi retrase, sub nicio forma, din proprietatea statului si introduse in circuitul imobiliar.
Consideram ca cetatenii din Bucuresti trebuie sa aiba in continuare dreptul de a beneficia de spatiile verzi din Capitala, oricum mult prea putine in momentul de fata in raport cu necesitatea. Extinderea infrastructurii urbane nu trebuie sa limiteze accesul cetatenilor la spatiile verzi sau sa prejudicieze calitatea vietii in Bucuresti. Mediul, foarte poluat in comparatie cu media europeana, trebuie sa constituie o prioritate pe agenda edililor. Mai mult, desfiintarea parcurilor si gradinilor publice prin includerea lor in circuitul imobiliar, tinde sa ii priveze pe bucuresteni de dreptul la spatiile de agrement, esentiale in orice mediu urban. Lipsa locurilor de joaca pentru copii constituie, de asemenea, una dintre probleme fundamentale cu care cetatenii din Capitala se confrunta.
Avand in vedere cele enuntate mai sus, Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului в FACIAS, invita toti reprezentantii societatii civile si ai vietii politice sa se alature demersului nostru de a inainta oficialilor prezentul memorandum prin care solicitam conservarea spatiilor verzi din Bucuresti. Avand in vedere precedentul existent (Parcul Bordei), enumeram in continuare o serie de parcuri si gradini care trebuie sa ramana in continuare in proprietate publica: Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), Parcul Bazilescu (fost Nicolae Balcescu), Gradina Botanica "Dimitrie Brandza", Parcul Carol (sau al Libertatii), Parcul Circul de Stat, Parcul Cismigiu, Parcul Copilului, Parcul Crangasi, Parcul Drumul Taberei, Parcul Eroilor, Gradina Episcopiei, Parcul Filaret, Parcul Floreasca, Parcul Florilor, Parcul Garii de Nord, Parcul Giulesti, Parcul Grozavesti, Parcul Herastrau (sau Carol al II-lea), Gradina Icoanei, Parcul Ioanid (actualmente Ion Voicu), Parcul Izvor, Parcul Kiseleff, Parcul Morarilor, Parcul Moghioros, Parcul National (fost 23 august), Parcul Obor, Parcul Pantelimon, Parcul Plevnei, Parcul Plumbuita, Parcul Sfanta Maria, Parcul din strada Gheorghe Petrascu, Parcul Tei, Parcul Tineretului, Strandul Tineretului, Parcul Titan (fost Balta Alba), Parcul Titanii, Gradina Zoologica.


Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului 0372.910.830
[email protected]
www.facias.ro


Sign The Petition

OR

If you already have an account please sign in, otherwise register an account for free then sign the petition filling the fields below.
Email and the password will be your account data, you will be able to sign other petitions after logging in.

Privacy in the search engines? You can use a nickname:

Attention, the email address you supply must be valid in order to validate the signature, otherwise it will be deleted.

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Shoutbox

Who signed this petition saw these petitions too:

Sign The Petition

OR

If you already have an account please sign in

Comment

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Goal
500 / 1000

Latest Signatures

browse all the signatures

Alissa CollierBy:
SustainabilityIn:
Petition target:
Primaria Municipiului Bucuresti, Consiliului General al Municipiului Mucuresti, Primariile de sector, Consiliile Locale de sector din Bucuresti

Tags

No tags

Share

Invite friends from your address book

Embed Codes

direct link

link for html

link for forum without title

link for forum with title

Widgets