A barlangГszatot ne minЕsГtsГk extrГm sportkГnt! sign now
Tisztelt Miniszter Гr!


Mi, a barlangkutatГіk, a barlangokat egГszsГgГgyi, ismeretterjesztЕ Гs tudomГnyos cГlra hasznosГtГіk kГzГssГge nevГben tiltakozunk Гs elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az ГvszГzados mГєltra visszatekintЕ magyar barlangkutatГst - a barlangokban folytatott tГrsadalmilag hasznos Гs elismert tevГkenysГgekkel egyГtt - az EgГszsГgГgyi MinisztГrium a kГlГnГsen veszГlyes (extrГm) sportok kГzГ sorolja, bГntetve ezzel a magyar barlangГszokat.

A barlangkutatГs jГі fizikai Гs mentГlis kondГciГіt igГnylЕ tudomГnyos tevГkenysГg. E tulajdonsГgok teljessГggel elvГlaszthatatlanok egymГstГіl.

A barlangkutatГs a vilГgon mindenГtt elismert Гs megbecsГlt nehГz munka, amely egy ГnГllГі tudomГnyГgat a szpeleolГіgiГt is lГtre hozta, Гs amely idehaza csak tГrsadalmi tevГkenysГgkГnt vГgezhetЕ - ellentГtben szГmos mГs orszГggal.

EgyesГleteink tГbbsГge kГzhasznГє vagy kiemelten kГzhasznГє szervezet, ami szintГn tГrsadalmi hasznossГgukat bizonyГtja.

TeljessГggel elfogadhatatlan, hogy olyan Гllami kГzfeladatok ellГtГsa mint a rГgГszeti, geolГіgiai feltГrГs, fГldtani kutatГs, mЕszaki kiГpГtГsek, ismeretterjesztЕ tГєravezetГs, egГszsГgГgyi hasznosГtГs az egyГn sajГt szГіrakozГsГra vГgzett, veszГlyes extrГm sporttГ minЕsГljГn.

A barlangkutatГіk sajГt barlangi mentЕszolgГlatot is mЕkГdtetnek mely szГmtalan esetben vesz rГszt felszГni mentГsben Гs eltЕntek felkutatГsГban.

KutatГіink technikailag jГіl kГpzett barlangГszok akik kutatГsi Гs tГєravezetЕi tanfolyamokon szerzik meg tudГsukat Гs a minisztГrium Гltal is hitelesГtett szakigazolvГnyokkal rendelkeznek.

Tisztelettel kГrjГk a rendeletet alkotГіkat, hogy vГltoztassГk meg ГllГspontjukat Гs tГrГljГk az extrГm sportok kГzГl a barlangГszatot.

Sign The Petition

OR

If you already have an account please sign in, otherwise register an account for free then sign the petition filling the fields below.
Email and the password will be your account data, you will be able to sign other petitions after logging in.

Privacy in the search engines? You can use a nickname:

Attention, the email address you supply must be valid in order to validate the signature, otherwise it will be deleted.

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Shoutbox

Who signed this petition saw these petitions too:

Sign The Petition

OR

If you already have an account please sign in

Comment

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Goal
0 / 50

Latest Signatures

No one has signed this petition yet

Eloise GallegosBy:
SportIn:
Petition target:
Dr. MolnГr Lajos

Tags

No tags

Share

Invite friends from your address book

Embed Codes

direct link

link for html

link for forum without title

link for forum with title

Widgets